castellano português


"Estigueu sempre amb el Senyor i que ell estigui sempre amb tu"

CAPÍTOL DE LES ESTORES - 18/04/2012

< 1 de 4 >

Els germans de les províncies d'Espanya en procés d'unificació s'han reunit en l'anomenat Capítol de les Estores, per prendre el pols al procés i al camí que estan realitzant. És la primera vegada que se celebra a nivell de totes les províncies i amb la presència de les Germanes Clarisses, per celebrar els 800 anys d'inici de l'Orde de les Germanes Pobres de Santa Clara. Des de l'inici de la reunió ha estat present el definidor general Fr. Vicente Felipe i, el dimarts els ha visitat el Ministre general Fr. José Rodríguez Carballo, ofm.

Comença nostra peculiar Celebració Clariana del seu Vuitè Centenari. Comptem amb diversos testimoniatges. En primer lloc, la Gna María Teresa Pujal, de la Federació de Catalunya, ens fa una valoració personal d'aquest Centenari. Ressalta la necessitat d'interioritzar el carisma, valorant-ho, estimant-ho i agraint-ho. La Gna María Jesús Flores, de la Federació bètica, referint-se a la seva vocació, va ressaltar la gratuïtat de la nostra vida i quant el fet de ser franciscans significa en la nostra persona i la nostra història concreta.
Va acabar Rafael Colomer, assistent de les clarisses de València, subratllant el suport reciproco que germans i germanes hem de prestar-nos en la complementarietat de relació i de servei.
Concloem el matí amb la celebració conjunta de l'Eucaristia, presidida pel Ministre General, donant gràcies a Déu per aquests 800 anys de camí junts. En les belles paraules del General que va aplegar l’esperit de la recent trobada de les Federacions de Clarisses a Assís. Clara, dona creient, lliure, humana i , per això, profundament espiritual.
El dinar va ser igualment un moment compartit.


Fraternitat de Santa Clara | Apart 85 | 17430 - Santa Coloma de Farners (Girona)
Tel.: 972 474 276 | Fax: 972 473 524 - www.clarisas.cat - info@clarisas.cat