castellano português


"Estigueu sempre amb el Senyor i que ell estigui sempre amb tu"

RESSÓ DE LES II JORNADES - 29/07/2010

< 1 de 2 >


“MIRA, CONSIDERA, CONTEMPLA I TRANFORMA'T”
Volem compartir amb vosaltres diferents experiències de persones que han compartit amb nosaltres els dies de reflexió que es va proposar a través de la III Jornada d'Experiència Franciscana que organitza la nostra Fraternitat.
Les jornades, s'han emmarcat dintre de la preparació per a la celebració dels 800 anys de la Forma de Vida de les Germanes Clarisses i s'han estructurat a llum de l'experiència contemplativa de Clara d'Assis “mira, considera, contempla i transforma’t”.
Aquest any, les germanes clarisses, ho estem dedicant a la reflexió de la nostra vida i missió contemplativa. Raó, per la qual hem cregut interessant centrar aquests dies, de reflexió, en l'aprofundiment de la vida d'oració. Clara d'Assis ens convida, en els seus escrits i amb la seva vida, a meditar els misteris de l'amor i de la salvació de Déu, que se'ns manifesten en la vida i persona de Jesús de Nazaret. Així el primer dia de dedico a la presentació, en primer lloc, de l'oració de Jesús.
El dimecres, es va dedicar a l'oració de Francisco d'Assis i finalment el dijous dia 22 a l'experiència de contemplació de Clara d'Assis, acabant aquesta jornada amb la celebració de la penitència. Tota experiència profunda d'oració ha de conduir a una conversió-acceptació progressiva. El divendres l'últim dia es va concloure amb una oració d'acció de gràcies en la qual van participar totes la germanes de la Fraternitat.
A continuació compartim amb vosaltres alguns testimoniatges de persones que van participar en aquesta Jornada:

Experiència de G. Víctor Mariné, ofs
“Alégrate, pues, también tú siempre en el Señor (Flp 4,4), carísima, y que no te envuelva la amargura ni la oscuridad, oh señora amadísima en Cristo, alegría de los ángeles y corona de las hermanas (Flp 4,1); fija tu mente en el espejo de la eternidad, fija tu alma en el esplendor de la gloria (cf. Heb 1,3), fija tu corazón en la figura de la divina sustancia (cf. Heb 1,3), y transfórmate toda entera, por la contemplación, en imagen de su divinidad (cf. 2 Cor 3,18), para que también tú sientas lo que sienten los amigos cuando gustan la dulzura escondida (cf. Sal 30,20) que el mismo Dios ha reservado desde el principio para quienes lo aman (cf. 1 Cor 2,9).”

Estas letras de santa Clara de Asís dirigidas a santa Inés de Praga en su tercera carta, inspiraron a las hermanas clarisas de la Fraternidad de Vilobí d’Onyar para organizar, del 19 al 23 de julio, unas Jornadas Contemplativas Franciscanas donde un espejo sirvió como eje vertebrador.

En ellas, participaron laicos y laicas de muy diversas procedencias y sensibilidades, lo que permitió un verdadero ejercicio de dialogo y comunión.

Las dinámicas y acompañamiento fueron a cargo de un fraile y una hermana clarisa, con la participación de toda la Fraternidad y consistieron en mirar, considerar y contemplar a la manera del Cristo, de san Francisco y de santa Clara de Asís.

Lo hizo posible un ritmo adecuado que permitió también encontrar espacios para una verdadera, sincera y cómplice relación fraterna entre todas y todos los que nos encontramos esos días en Vilobí d’Onyar.

Por último añadir que, la participación de un hermano franciscano seglar permitió, una vez más, reunir a las tres ramas de la familia franciscana.

Vivència d’en Xavier

Estimades Germanes de Sta. Clara, PAU i BÉ!
Encara amb el bon gust del vostre acolliment, repetir el meu agraïment per tots els detalls d'atenció que no ens heu estalviat. Moltes gràcies!
La germana Clara ens va demanar un petit comentari sobre les jornades, que faig amb la simplicitat del que sento en aquest moment, amb tot el cor:

Quan vaig tenir notícia de les jornades d'experiència contemplativa que preparava la fraternitat, vaig dir-me que hi havia d'anar. La meva familia m'ho va posar molt fàcil i vaig tenir la sort de trobar-hi lloc. Ha estat un regal!
Hem compartit aquests dies de silenci i pregària amb la comunitat de germanes , amb el pare Joaquim, amb la Mar, la Teresa, la Francesca, en Víctor, en Manel, la Josefina, en Xavier, la Carmina... però sobre tot amb el bon Déu i Pare de Jesucrist, conduïts per la força del seu Esperit.
El pare Joaquim i la Germana Clara ens han fet de pare i mare, amarant-nos de l'estil de pregària i contemplació franciscana amb paraules de llum de Clara i Francesc d'Assís. Així hem après l'ofici de mirar, de considerar, de contemplar la meravella de l'Amor que TOT HO TRANSFORMA.
Al final de la pregària de comiat, va esclatar l'agraïment: "Vull donar gràcies al bon Déu i pare de les misericòrdies, amb paraules del profeta m'has seduït Senyor i m'he deixat seduir!, aquests dies t'has fet fraternitat de Santa Clara i m'he sentit a gust a l'ombra de les teves ales. Gràcies!!!
Ara ens resta anar i proclamar tot el que hem vist i sentit, sense por.


Fraternitat de Santa Clara | Apart 85 | 17430 - Santa Coloma de Farners (Girona)
Tel.: 972 474 276 | Fax: 972 473 524 - www.clarisas.cat - info@clarisas.cat