castellano português


"Estigueu sempre amb el Senyor i que ell estigui sempre amb tu"

EL NOSTRE MISSATGE EN LA JORNADA PRO ORANTIBUS - 30/05/2010

1 de 1

VIDA CONTEMPLATIVA, SAGRAMENT I SIGNE
UNA MIRADA TRANSFORMADORA...

Benvolguts i Benvolgudes: Pau i bé!

D'una forma especial i diferent, nosaltres com a dones consagrades i dedicades «per ofici» a la contemplació, ens obrim a la realitat de la presència de Déu en Jesús, nascut d'una dona, Maria, per a viure la nostra condició contemplativa femenina; meditant en el nostre cor, com Ella, per interioritzar plenament el que va ser «vida» abans que relat històric; el que va ser BONA NOTÍCIA abans que llibre magistralment estructurat.

Com Germanes de Clara d’Assís, la dimensió essencial de la nostra consagració religiosa és el seguiment contemplatiu del Crist pobre i crucificat. La dinàmica que ens obre el camí d’aprofundiment en la nostra FORMA DE VIDA és l'exercici de «mirar» atentament al nostre voltant. Aquesta «mirada contemplativa» ens compromet vitalment i ens imposa la missió i la tasca de ser testimonis actius del Fill de Déu, encarnat en el temps. Així el coneixement contemplatiu, que caracteritza la nostra espiritualitat franciscana, és dinàmic i creatiu, per tant no es pot reduir a un coneixement històric o arqueològic, herència d'un passat espiritual inamovible. Aquesta manera de contemplar ens encarna en l'avui que vivim i ens mou a transformar, per amor, la realitat quotidiana.

«Mirar» és sinònim de «conèixer». Un coneixement que es converteix mitjançant la pregària contemplativa, en SAGRAMENT I SIGNE. SAGRAMENT per la realitat de la nostra consagració religiosa i SIGNE d'amor en el camí de seguiment del Fill de Déu, que després de la resurrecció s'ha transformat, per a nosaltres, en el «mirall» que reflecteix tota realitat personal i comunitària. Un camí que, viscut des de la donació i la gratuïtat, canvia radicalment la manera de mirar i observar la pròpia vida i la vida del món, motivant-nos a deixar de ser simples espectadores passives, per transformar-nos en testimonis compromesos i, per tant, profètics “en i amb” la nostra forma de vida en FRATERNITAT, en OBEDIÈNCIA i en CASTEDAt per tal de créixer i interioritzar una mirada àmplia, fins arribar a sentir-nos germanes i serventes de la humanitat, tal com Clara volia que visquessin totes les dones que un dia cridaria el Senyor al seu seguiment. Aquesta forma contemplativa de mirar el món està regida per la vivència exigent de les benaurances i per la perspectiva de la missió profètica que, des dels orígens, ha estat pròpia i característica de la nostra identitat franciscana.

En aquest temps de gràcia i com a signe de la vessant profètica de la vida religiosa contemplativa som cridades a trencar esquemes «sabuts» i «apresos» per participar realment del que contemplem amb els nostres ulls, i així «transformar-nos en imatge de la divinitat i poder experimentar el que senten els amics en assaborir la dolçor amagada que el mateix Déu ha reservat, des del principi, per als qui l’estimen» (Santa Clara).

Amb la celebració anual de la Jornada de pregària per la Vida consagrada Contemplativa, nosaltres i vosaltres som cridats i cridades a reviure i actualitzar la força de la nostra esperança, el foc del nostre lliurament cristià, posant en el Crist Jesús tota la nostra confiança i tot el nostre amor, per tal que la mirada contemplativa del Fill de Déu sobre nosaltres transformi el cor i ens il•lumini per continuar caminant alegres, joiosos i segurs per la senda de les benaurances. (TestCl)

Benvolgudes i Benvolguts, les paraules de Clara d’Assís en la seva benedicció són una guia segura en el nostre caminar vers aquesta mirada contemplativa diferent i diferenciada que ens proposa el Senyor Jesús i amb elles volem expressar-vos la nostra pregària vers tots i totes vosaltres: “que el Senyor estigui sempre amb vosaltres i vosaltres sempre amb Ell”.

I vosaltres pregueu per totes les vostres comunitats de Vida Contemplativa, hi confiem....

Germanes Clarisses de Vilobí d’Onyar
Fraternitat de Santa Clara | Apart 85 | 17430 - Santa Coloma de Farners (Girona)
Tel.: 972 474 276 | Fax: 972 473 524 - www.clarisas.cat - info@clarisas.cat