castellano português

"Estigueu sempre amb el Senyor i que ell estigui sempre amb tu"

ESPIRITUALITAT CLARIANA


UNA ALTERNATIVA DE VIDA CRISTIANA PER LES DONES

L'alternativa de Clara suposa també una novetat pel que fa als moviments femenins de la seva època. No repeteix, simplement, el que ja existeix. Partint de les seves pròpies conviccions respecte al seguiment de Jesucrist i de la inspiració que li ve de Francesc, troba un camí-síntesi, que es converteix en una alternativa per a moltes altres dones.


SANT DAMIÀ, UNA ALTERNATIVA

Clara buscava una experiència nova que es distanciés de la vida monàstica d'aquella època.

No havia dubte en quant al projecte: el mateix de Francesc.

Però ¿com fer-lo realitat dintre de les possibilitats que s'oferien en aquella època a les dones i respectant les diferències pròpies de la vocació de Clara?

L'ESPIRITUALITAT DE CLARA D'ASSÍS


«El Fill de l'Altíssim i el més bell dels fills dels homes és menyspreat, ferit i mort en una creu». Aquest és el "camí" que la germana clarissa deu contemplar i seguir.


CONTEMPLACIÓ I SEGUIMENT DE JESUCRIST

De nou, torna a parlar-se de la contemplació en l'espiritualitat actual. En èpoques recents, no obstant això, aquesta dimensió essencial de l'espiritualitat cristiana es va entendre com sinònim d'alienació i de fugida de les responsabilitats terrenes


SEGUIMENT CONTEMPLATIU

Clara no defineix la vida en Sant Damià com "vida contemplativa", sinó com "vivència de l'Evangeli". No es considera la contemplació com una "forma de vida", sinó com una dimensió essencial de la mateixa que queda sotmesa a la vida evangèlica.


UN CLIK A VINCLES. PODRÀS LLEGIR EL TEXT COMPLERT...


Fraternitat de Santa Clara | Apart 85 | 17430 - Santa Coloma de Farners (Girona)
Tel.: 972 474 276 | Fax: 972 473 524 - www.clarisas.cat - info@clarisas.cat