castellano português

"Estigueu sempre amb el Senyor i que ell estigui sempre amb tu"

FRANCESC I CLARA


L'HOME FRANCESC

La vida de Francesc és resumeix en una paraula: “seguiment”. Seguiment del Crist pobre i crucificat. Aquesta és la seva característica peculiar i pròpia. Francesc mor l’any 1226, cantant les lloances del Senyor.

L'Orde dels Germans Menors, franciscans, s'estén per tot el món exhortant a la Pau i el Bé.


LA DONA CLARA

Si mirem atentament la vida de Clara descobrirem a una dona forta, que sap esperar, confiar i viure d'acord amb l'exigència de la seva dignitat femenina, sense estar condicionada per la compressió i aprovació immediata dels altres –ja sigui família o institucions-. Clara mai abandonà la seva inspiració inicial que era viure cada instant de la seva vida en una profunda i joiosa relació amorosa amb el Crist Pobre i Crucificat.

Aquest va ser el seu gran secret, la font de la seva força i la simplicitat de la seva coherència personal.

FORMES DIVERSES I COMPLEMENTÀRIES


La nostra vida franciscana- clariana, la nostra «ciència», la nostra diaconia: és ser cada vegada més oïdors/res de la Paraula evangèlica i més fidels complidors/res de la mateixa, contemplant i seguint fins a les últimes conseqüències a Jesús pobre. D'aquesta identitat clara i concreta brollen les formes diverses i complementàries d'evangelització, les diverses missions franciscanes-clarianes en el si de l'Església de Déu i amb mires vers el seu Regne.

Els «germans menors» escampats pel món, que és el seu «claustre» (cf. SC 63), el lloc de les seves relacions fraternes i contemplatives (cf. Rnb 16): «Per a això us ha enviat [el Senyor] al món sencer, perquè de paraula i d'obra doneu testimoniatge de la seva veu i feu saber a tots que no hi ha altre omnipotent sinó ell» (CtaO 9).

Les «germanes pobres», des del «claustre» de la seva interioritat, a exemple de María (3 CtaCl 19), es fan acollida, estatge i icona del Déu de l'amor; i aquest testimoniatge es «reflecteix» i es projecta al món sencer.

Clara d’Assis, un cant de lloança. Lletra de Ministre general Fra Giacomo Bini, ofm.


UN CLIK A VINCLES. PODRÀS LLEGIR EL TEXT COMPLERT...Fotografies

Icona de sant Francesc (capella conventual)

Icona de Santa Clara (capella conventual)


Fraternitat de Santa Clara | Apart 85 | 17430 - Santa Coloma de Farners (Girona)
Tel.: 972 474 276 | Fax: 972 473 524 - www.clarisas.cat - info@clarisas.cat