castellano português


"Estigueu sempre amb el Senyor i que ell estigui sempre amb tu"
Gna Clara

Vull començar recordant unes paraules de la nostra Germana Santa Clara d'Assís, quan ens parla a les germanes clarisses en el seu Testament : "Entre tots el beneficis que rebem cada dia, del Pare de les Misericòrdies, el més gran és el de la nostra vocació".

El camí que personalment he recorregut en la crida, ha estat fruït del tracte amb el Senyor en la pregària; de no haver estat així difícilment avui us parlaria del significat del seguiment en la meva vida. Ha estat un procés que, amb dubtes, aturades i mancances en moltes ocasions, ha anat creixent en mi. Al disset anys vaig deixar casa meva, l'institut i els projectes personals que tots estimem i valorem tant.

Personalment, vaig descobrir la vocació contemplativa com un servei a l'església, que en dóna la vida de Déu i que m'ha revelat que tots i cada u tenim un lloc únic en el cor de Déu Pare independentment de la raça, les idees o les creences. Aquest servei es concreta en la vida de pregària i treball, viscuda en i per a la fraternitat humana.

La pregària és servei perquè surt de la vida i la tornem a la vida.

Certament que aquesta descoberta no la vaig fer en poc temps. Quan va arribar el moment de dir el sí definitiu a Jesús (tenia 23 anys) se'm va plantejar un gran interrogant.
Un bon amic en fa fer una reflexió i després em plantejà la qüestió de "amb tantes coses que hi ha per fer fora d'aquestes parets" i tu aquí!. Això en portà a qüestionar-me quin era el sentit de la meva vida. Vaig necessitar descobrir, amb l'ajut del Bon Jesús, la riquesa del cor humà, i va ser la pregària diària, el mitjà pel qual el meu cor va descobrir el sentit profund de la vida: que és estimar i deixar-se estimar plenament. A partir d'aquesta experiència de fe vaig viure, i visc, el seguiment de Jesús en la vida contemplativa y claustral, com a servei i lliurament, que em prepara i m'obre el cor a l'acollida de Déu i dels germans i germanes.

A través de la nostra pregària, encarnada en la vida, podem oferir a l'home d'avui la gràcia i la bellesa de viure el temps de Déu!

Us asseguro que no és una utopia, ni cap somni: és una possibilitat realitzable. Per això uns convido, a cadascú de vosaltres, a descobrir i a viure la relació amb el Senyor a través de l'oració, com experiència de trobament, en la qual tot es transforma i la realitat creada es converteix en sagrament, signe i instrument de relació que ens obre a l'encontre en l'Amor del Senyor.

La crida viscuda com a servei des de la vida totalment lliurada a la pregària, és tan senzilla com somriure, tan plenificant com reconèixer que som capaços d'estimar i tant comprometedora com l'exigència d'estimar en veritat, des de dintre.

Et desitjo amb Sant Pau: "que se't concedeixi distingir com és la voluntat de Déu: el bo, l'agradable, el perfecte".

tornar a testimonis

Fraternitat de Santa Clara | Apart 85 | 17430 - Santa Coloma de Farners (Girona)
Tel.: 972 474 276 | Fax: 972 473 524 - www.clarisas.cat - info@clarisas.cat